Petz János

“Mert a harcművész számára nem mások legyőzése a fontos, hanem saját gyengeségeinek felismerése és leküzdése.”

Petz János

logo-01

A Dynamic Wing chun kung fu és fitness sport klub vezetője

Tizenéves koromban kezdtem el érdeklődni a harcművészetek iránt. Több mint két évtizede foglalkozok harcművészettel, különböző stílusokat próbáltam ki, mint pl: Karate, Kick-box , ökölvivás utcai harc. A Wing chun kung-fut 2004 januárjában kezdtem el tanulni.

Ahogy telt az idő rájöttem, hogy megtaláltam azt a harcművészeti rendszert, amit kerestem. Úgy éreztem sosem fogok kifogyni a tanulnivalóból, ami nagyon inspirált. A Wing chun harciértéke és hatékonysága volt rám a legnagyobb hatással, amit sajnos az utcán többször volt alkalmam kipróbálni. Tapasztalataim szerint egy utcai támadás során a Wing chun technikákkal lehet a leghatékonyabban felvenni a küzdelmet egy erősebb ellenfél ellen.

Szorgalmam és kitartásom meghozta a gyümölcsét, 2008 őszén letettem az első mesterfokozatomat.

  • 2009 novemberében letettem a 2. mesterfokozatot.
  • 2010-ben hivatalosan is az Ebmas Wing Tzun kung fu 2. mester fokozatú oktatója lettem
  • 2016-ban elsajátítottam 4- es mester fokozat szerinti tudás anyagot de ez is szubjektív mivel nagyon sok szervezet van.
  • 2016 hivatásos sport és fitness instruktor lettem.

Számomra sosem volt feltétlen szükséges a fokozat szerzés, én a tudásban hiszek mi működik és mi nem!

Mint kung fu mester arra törekszem, hogy a hozzám kerülő emberek, nemtől és kortól függetlenül, megtalálják saját céljukat a Kung fuban.

Meglátásom szerint az önmagunkkal folytatott folyamatos küzdelem a jó és a rossz énünk között dől el, hogy hova jutunk és hogyan tudunk felülkerekedni rossz tulajdonságainkon.

Képesek vagyunk kiállni önmagunkért ezt tanuljuk meg éppen itt, hogy vállaljuk azt amik vagyunk és ha kell tudjunk rajta változtatni, hogy jobbak legyünk, bennünk rejlik a változás ereje és rajtunk áll,hogy mindig lehetünk többek .