Miért jó a harcművészet a gyerekeknek?!

Az egészséges életmód megkerülhetetlen része a rendszeres mozgás, melyet lehetőség szerint érdemes már gyerekkorban elkezdeni.

A harcművészetek gyakorlói megtanulják, hogy nyomás alatt is képesek legyenek önmagukból a legjobbat kihozni. És nem utolsó sorban olyan tudás birtokosává válnak, ami lehetővé teszik azt, hogy megvédjek saját testi épségüket! Magabiztosság és önfegyelem!

A fizikai és önvédelmi képességek fejlődésével a gyerekek önbizalma is fejlődik. A vizsgákra való felkészülés önfegyelmet igényel és a sikeres teljesítésük által tovább növekszik az önbizalom. Ezek az élmények segítenek túllépni a belső félelmeinken és a határainkon. Edzéseinken a gyerekek megtanulják a célok kitűzését és a megvalósításukhoz szükséges úton is segítséget kapnak.

Koncentráció!

Korunkban rengeteg információ zúdul a fiatalokra, az okos eszközök hatására a koncentráció romlik, szinte nincs olyan pillanat amikor ne lennénk kitéve az információk tömkelegének. A harcművészetek gyakorlásához szükséges összpontosítás fejlesztésére számos gyakorlat létezik a különböző harcművészeti iskolákban. Ezen gyakorlatok hatása megmutatkozik a gyerekek tanulmányi eredményeiben is.

ZUGLÓ ÉS RÁKOSKERESZTÚR

A harcművészet olyan páratlan testi és szellemi fejlődést tud adni a gyerekeknek, ami egyedülálló a mozgáskultúrák világában, és nem utolsó sorban olyan tudás birtokosává válnak, ami lehetővé teszi azt, hogy megvédjék saját testi épségüket.