Óriási siker volt a JKD szeminárium!

Budapesten került megrendezésre egy különleges és nagyszabású esemény a harcművészetek szerelmesei számára. Oktavio Quintero, a Jeet Kune Do (JKD) nemzetközileg elismert mestere, egy két napos szemináriumot tartott városunkban, amelyen nem csak a helyi tanítványok, hanem számos külsős harcművészetet gyakorló résztvevő is jelen volt.

Oktavio Quintero az Egyesült Államokból érkezett, hogy megossza tudását és tapasztalatait a JKD-ról. A szeminárium alatt részletesen bemutatta a JKD alapelveit és filozófiáját, melyet Bruce Lee alapított. Az esemény kiemelkedő jelentőségét az adta, hogy egy ilyen magas szintű mester személyesen látogatott el hozzánk, lehetőséget adva a résztvevőknek, hogy közvetlenül tőle tanulhassanak.

"János,
Köszönöm, hogy meghívtál az országodba, hogy megtanítsam a nézőpontomat és azt, hogy hogyan látom az elveket.
Látom, hogy a tehetséged és a képességeid kölcsönösen illeszkednek a gondolkodásunkban, és úgy érzem, hogy jó szíved van.
Az embereknek nagyon nehéz megtalálni a megfelelő tanárt ebben a világban. Történetesen azon kevés tanárok egyike vagy, aki minden diákot támogatnak."

A rendezvény különleges mérföldkövet jelentett a helyi harcművészeti közösség számára, hiszen iskoláink hivatalosan is Octavio Quintero JKD Balance Magyarországi képviselőjévé váltak. Ez a cím elismerés és felelősség is egyben, hiszen az oktatás színvonala és a JKD elvek hiteles átadása mostantól még nagyobb figyelmet és elkötelezettséget igényel.

Petz János, elismert kung fu mesterünk, ezentúl magántanítványként folytatja edzéseit Quintero mester irányítása alatt. Ez az együttműködés nem csak János Shi fu számára jelent kivételes lehetőséget a fejlődésre, hanem az egész közösségünk számára is inspiráló példa lesz.