Tiszteletreméltó Koshiro Tanaka mesterrel találkozhattunk!

Abban az óriási megtiszteltetésben volt részünk, hogy a 83 éves tiszteletreméltó Koshiro Tanaka mesterrel találkozhattunk.

Hálás szívvel köszönjük Zsigrai sensejnek, hogy lehetővé tette a találkozást, melyre mindannyian, akik részt tudtunk venni eseményen.

Hálásan köszönjük Koshiro Tanak mesternek, hogy méltónak talált minket a találkozásra és hogy sokmindent megosszon velünk szinte végtelen tudásából és tapasztalatából.

Koshiro Tanaka mester életéről és munkásságáról röviden

Koshiro Tanaka a múlt század közepén 1940-ben született Japánban, egy iparilag fejlett területen, Tagawa városában. A helyi közösségben sok kemény munkás dolgozott, és ez keltette fel benne az érdeklődést a fizikai felkészülés és az önfegyelem iránt. Fiatalon családja egyes tagjaitól tanult különböző küzdőtechnikákat, mint a judo, továbbá olyan hagyományos fegyveres formákat is, mint a kardvívás és a bajonett.

Az idők folyamán belemerült a testi és szellemi gyakorlatok több ágába is, és később felsőoktatási tanulmányokat is végzett a gazdaság területén. Az egyetemi évek után a nemzetközi kereskedelem területén helyezkedett el, és így sok utazást tett a keleti országokban. A külföldi tartózkodása alatt új harci stílusokat tanult meg, és mélyreható ismeretekre tett szert.

Az életét az ősi küzdőművész és az ókori tudásrendszer is jelentősen befolyásolta. Mindez alapján kialakította a saját fegyveres és fegyvertelen technikáit. Az afganisztáni háborúban önkéntesként részt vett a konfliktusban. Ott a helyi harcosokat is oktatta, és hírnevet szerzett magának.

A konfliktus alatt és után anyagi segítséget nyújtott a sújtott közösségnek, sokszor a saját vagyona rovására. Később egy spirituális vezetővel találkozott, akitől további megbízást kapott.

Az új évezred elején tovább oktatta a katonai személyzetet és különleges erőket a világ különböző részein. Több országban is megbecsülték a munkáját, és úgy tekintettek rá, mint egy ősi hagyomány őrzőjére és továbbadójára.